З початком нового опалювального сезону харків’ян очікує низка змін, що стосується порядку нарахування субсидій на сплату за комуналні послуги, повідомляє портал “Дозор”.

Як повідомляється, відтепер отримувати субсидії в готівковій формі можна буде в будь-якому з 38 банків, які працюють на території України, а не тільки в Ощадбанку. Також бажаючим отримувати субсидії у готівковій формі потрібно до 15 жовтня подати заяву в районне управління праці та соціального захисту та обрати банк.

оформлення субсидій
оформлення субсидій

Пенсіонери, які не мають банківських карток, зможуть отримувати субсідію в будь-якому банку, або у відділенні пошту за місцем проживання. Проте — не завжди в той же день, що й пенсію.

Ще одне нововведення цього сезону — не будуть позбавляти субсидії при наявності боргу в 340 гривень. Але за умови, що борг виник після призначення субсидії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Нагадуємо, що субсидії зможуть отримати лише ті громадяни, які не матимуть заборгованості за послуги ЖКГ.

Як повідомляв Знай. ua, хто з субсидиантов повинен повернути гроші.

Також Знай. ua писав, як впливають соціальні виплати на ціни та комунальні тарифи.