Бабине літо вирішило прогулятись по всій Україні та залити регіони сонячним промінням. Виключенням не стала й Харківщина, де сьогодні, 13 жовтня очікується тепла і суха погода.

Вночі по області температура повітря складе максимально 11 градусів Цельсія. Вранці сонце сміливо візьме ситуацію в свої руки та почне нагрівати атмосферу. Вранці стовбчик термометра покаже 13 градусів за Цельсієм, а вже в день досягне максимальної позначки у 19 градусів вище нуля.

Небо Харківщини протягом усього дня буде чистим та безхмарним. По області гулятиме переважно південно-західний вітер зі швидкістю до 5 метрів за секунду. Також очікуються пориви вітру по усій області.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Сьогодні, 13 жовтня, шанується пам'ять Михайла, першого митрополита Київського.

У народі був поширений цікавий звичай: в день Михайла молоді баби спалювали свої солом'яні ліжка — хто в печах, хто в стодолах. Цьому дійству надавали містичного значення: нібито такий обряд зберігає від недоброго ока.

На Михайла було також прийнято купати дітей на порозі. Вважалося, що це захистить їх від хвороб взимку.

Дивилися в цей день на прикмети: якщо перший сніг випаде на Михайла, значить, зима настане ще не скоро. Якщо ж до цього часу всі журавлі полетіли на південь, значить, зима буде ранньою і холодною.

Нагадаємо, що протягом дня температура буде літньою

Як повідомляв портал Знай.ua, у неділю відзначається важливе церковне свято

Також Знай.ua писав про те, що синоптики склали прогноз погоди