Харківський кафедральний собор Успіння Пресвятої Богородиці отримав високотехнологічну новинку, повідомляє портал “Вечерний Харьков”.

Служитель храму отець Войцех Стасевич розповів, що ідея використовувати сонячну енергію в них виникла ще минулого року. Завдяки цьому в костелі сподіваються зменшити свої витрати на комунальні послуги.

На даху соціального центру при храмі встановили 66 панелей потужністю по 22 кіловатти кожна. Таким чином, сонячна батарея має загальну потужність близько 150 кіловатт. Гроші на закупівлю та встановлення батареї храм має повернути за п’ять років. А потім для них електроенергія буде безкоштовною.

Нагадуємо, що в міській раді Харкова повідомили про те, що опалювальний сезон в місті розпочнеться на наступному тижні.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, на що українці готові, щоб не втратити субсидію: розлучення і довіреності заради комуналки

Також Знай.ua писав про те, що хто залишиться без субсидій: в Кабміні розповіли, що буде з комуналкою в опалювальний сезон.