Сьогодні, 29 вересня, сонце сховається від харків'ян за густою пеленою хмар. Остання неділя вересня прийшла сумною на Харківщину, тому мешканцям області варто сьогодні подбати про сімейний затишок та тепло у своїх оселях.

Вночі температура повітря не підніметься вище позначки у 11 градусів Цельсія. Вранці стане дещо тепліше й повітря нагріється до 12 градусів. Вдень максимальний показник тепла для жителів Харківської області - 17 градусів за Цельсієм.

Під вечір містянам варто очікувати дощів, які пройдуть областю .

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Вітер сьогодні дутиме у змінних напрямках і з різною силою, максимально - 4-6 метрів за секунду.

29 вересня раніше ловили птахів і ворожили по їх кісточках про те, якою буде зима. Чим більше жиру наросло на кістки глухаря або качки — тим сильніше будуть морози. Дивилися і на інші прикмети. Якщо на Ефимию тепло і сухо, то зима прийде пізно і буде м'якою. А якщо у цей день чули грім — чекали на безсніжну зиму.

Народні прикмети 29 вересня.

Так, якщо верба рано вранці покривається інеєм - зима буде лютою, морозною. Теж саме пророкує і пізній листопад.

Гуси стоять на одній нозі і голови ховають під крило - на холод.

Чим тепліший і сухіший вересень, тим пізніше прийде зима.

Якщо виросли шишки на ялинах знизу - на ранні морози, а зверху - на пізні.

Нагадаємо, що у неділю, 29 вересня, католики відзначають одне з головних церковних свят - Михайлів день.

Як повідомляв портал Знай.ua, на вихідних 28-29 вересня в Україні очікується відчутне потепління.

Також Знай.ua писав про те, що за даними метеорологів, в жовтні хоча і буде чимало теплих днів, однак, Україну все ж таки накриють ранні морози і мокрий сніг.