За 2019 рік у Харківській області кількість людей, які перехворіли інфекційними хворобами, зросла на третину в порівнянні з минулим роком, повідомляє портал “Город Х”.

Як повідомляється, найбільше мешканці Харківщини хворіють на кір — випадків захворювання на цю хворобу стало більше в 10 разів. Майже втричі зросла кількість тих, хто хворів на коклюш і на чотири людини більше перехворіли на епідемічний паротит. Також зафіксовано три випадки захворювання на лептоспіроз.

епідемія в Україні
епідемія в Україні

При цьому знизилась кількість захворювань на кишкові інфекції. На дві третини менше людей перехворіли на ротавірусний ентерит, на чверть — на гастроентерит та лямбліоз. За словами епідеміологів — це вперше за багато років, коли повітряно-крапельні інфекції превалюють над кишковими.

Нагадуємо, що за останні три тижні в Харківській області стався спалах захворювань дітей на вірусний менінгіт.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", Комаровський різко звернувся до молодих матусь

Також "Знай.ua" писав, що Комаровський закликав українців робити щеплення собі і дітям