У Чугуївському районі Харківської області вже третій тиждень тліють торфяники і рятувальники не можуть нічого з цим вдіяти, повідомляє портал “Politеka”.

Як повідомляється, вчора рятувальники весь день намагались загасити торфові болота, але усе марно — місцеві мешканці продовжують скаржитись на дим та сморід. Дехто навіть припускає, що до диму від торфяників додаються ще й шкідливі викиди місцевого коксохімічного виробництва.

Видео от жительницы Малиновки. Там все плохо. «Это крик о помощи! 🆘 Меня зовут Мария и я жительница пгт Малиновка, Чугуевского района, Харьковской области. Мы уже три недели травимся дымом от горящих торфяников на военном полигоне 😢 Но последние двое суток ПИК. Сегодня ночью мы с детьми в доме с закрытыми дверями и окнами прятались с головой под одеяло, чтоб не угореть. И никто ничего сделать не может. Нашему району никто не может или не хочет помочь! У всех отек слизистой носа и горла, в легких тяжесть, головокружение, тошнота, головная боль 😭 Мы боимся просто однажды от угарного дыма не проснутся»

Geplaatst door ХС • Харьков op Maandag 9 september 2019

Дим та сморід досягли вже навіть околиць Харкова, де також припускають, що в цьому може бути замішане коксохімічне виробництво та інші підприємства.

Для рятувальників ситуація ускладнюється тим, що торфяники, які тліють, є артилерійським стрільбищем, де може бути чимало боєприпасів, а також до них важко дістатись.

Нагадуємо, що сьогодні вранці в центрі Києва біля станції метро “Олімпійська” загорівся будинок.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua , Київські рятувальники за минулу добу загасили 65 загорянь трав-кам'яного покриву. Вогонь пошкодив територію, загальною площею майже 60 гектарів.

Також портал Знай.ua писав, що в Святошинському районі Києва на проспекті Леся Курбаса, 5а сталася серйозна пожежа. Горіла квартира на дев'ятому поверсі 9-поверхового будинку.