Мер Харкова Геннадій Кернес знову проігнорував вимогу з'явитися в Полтавський апеляційний суд. Про це повідомляє «Телеграф».

У зв'язку з його відсутністю слухання перенесли на 13 вересня, 11:00.

За словами головуючого колегії суддів Володимира Костенка, харківський мер повідомив суду, що не зможе приїхати, оскільки його захисники не зможуть бути присутніми на засіданні. Кернес попросив перенести дату суду. Всі адвокати обвинувачених, крім Лідії Ізовітової, не з'явилися в суд, пославшись на відрядження, лікування в лікарні і відпустки.

З цього приводу прокурор Олександр Ганилов зазначив, що судове засідання не можуть провести вже рік, а Кернес ще жодного разу не з'явився на розгляд апеляції. На думку прокурора, причини, зазначені Кернесом, не є поважними. Прокурор запропонував доставити харківського міського голову в суд силою, оштрафувавши за систематичну неявку. Його пропозицію підтримали потерпілий Сергій Ряполов і його адвокат Тетяна Зелькіна.

При цьому охоронці Кернеса, Віталій Блинник і Євген Смицький, а також його адвокат Ізовітова, висловилися проти таких заходів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Суд вирішив, що затримка на рік – не привід для штрафу і насильницького приводу в суд.

Нагадаємо, що харків'яни вийшли на акцію протесту проти підвищення тарифів на проїзд у метрополітені та міському наземному електротранспорті. На площі Конституції зібралися близько 250 протестуючих, в руках вони тримали прапори України, символіку декількох громадських організацій і плакати.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", незважаючи на те, що міська влада періодично повідомляє про посилені заходи боротьби з незаконною рекламою, у вагонах метро, як і раніше, можна зустріти нелегально розміщені папірці з різними пропозиціями.

Також портал "Знай.uа" писав, що київська міська влада почала активно боротися з зовнішньою рекламою.