Зміни у кліматі стають все більш відчутнішими та небезпечними. Цього тижня Харківщина зіткнеться із тепловою хвилею, яка може позначитися на самопочутті мешканців міста.

16 серпня на всій території Харківської області спостерігатиметься значне підвищення температури. Синоптики попереджають про аномальну спеку.

У таких умовах легко отримати сонячний або тепловий удари, які небезпечні для життя та здоров'я. Найбільше спека може вдарити по дітях, старших людях, безпритульних і тих, хто не має доступу до кондиціонера.

Нагадуємо про першу допомогу людям,котрі отримали тепловий удар. Слід відвести потерпілого в тінь, покласти чи посадити в зручне положення. Послабте одяг та дайте води. Варто змочити водою обличчя та одяг. Важливо поміряти пульс і поспостерігати за самопочуттям. Якщо стан людини не покращиться - варто викликати лікаря.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Також, якщо у ваших планах довга прогулянка вулицею у спеку, обов’язково одягайте панаму та сонцезахисні окуляри, аби не отримати тепловий удар. Не забувайте брати із собою воду.

Про це повідомили у Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Як повідомляв раніше Знай.ua Аномальна спека забрала життя десятків людей

Як писав Знай. ua Сотні тисяч на прохолоду: як чиновники рятуються від немислимої спеки

Раніше на Знай.ua Спека знову атакує Україну: які регіони опиняться у пекельному полоні