У Харкові розгорівся скандал навколо оборонного підприємства “Харківське конструкторське бюро імені Морозова”, повідомляє портал “Politeka”.

Як повідомляється, Міністерство оборони припинило фінансування виробництва БТР-4 через нездатність Лозівського ковальського заводу виготовляти необхідну кількість корпусів зі сталі марки “71”, заблокувало можливість виготовляти корпуси БТР-4 зі сталі виробництва Євросоюзу та припинило фінансування розробок нових видів бронетехніки. Усе це було зроблено без попередження.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок
Показати ще

Крім того, за невиконання замовлень, Міноборони висунуло ХКБМ претензії у розмірі 82,3 мільйони гривень. Наразі також тривають перевірки щодо закупівель сталі низької якості замість високоякісного фінського аналога сталі “71”. Дехто припускає, що новий директор ХКБМ Бабич свідомо топить підприємство заради відкатів.

У Міноборони звинувачення у блокуванні роботи ХКБМ відкидають, проте повідомляють, що є проблеми з виконанням контракту на виготовлення БТР-4Е, яких за два роки випустили лише сім одиниць, а майже половину взагалі не закладено у виробництво.

Нагадуємо, що нещодавно у Кабміні, ДФС та “Спецтехноекспорті” пройшли обшуки за фактом заволодіння 6 мільйонами доларів в оборонній сфері.

Як раніше повідомляв портал Знай.uа премьер-міністр Молдови Майя Санду виступила зі звинуваченнями проти колишнього президента України Петра Порошенка.

Також портал Знай.uа писав, що в офісі партії Петра Порошенко "Європейська Солідарність" незабаром пройдуть обшуки.