У харківському саду Шевченка на одну скульптуру знаменитого харків’янина стало більше, повідомляє портал “Liga.net”.

Новою скульптурою стала композиція, присвячена видатному вченому, академіку Володимиру Вернадському. У ній академік зображений під час приготування борщу за рецептом своєї бабусі, який донька Вернадського називала “Кременчуцьким”.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Автором композиції є доцент кафедри скульптури Харківської державної академії дизайну та мистецтв Олександр Рідний. Раніше він створив інші скульптурні групи, які встановлені в саду Шевченка та присвячені художнику Іллі Рєпіну, театральному режисеру Лесю Курбасу, співаку та актору Марку Бернесу. Також планується створити композиції, присвячені актору Леоніду Бикову, акторці Клавдії Шульженко та композитору Ісааку Дунаєвському.

Нагадуємо, що у саду Шевченка на озері планують відселити чорних лебедів та збудувати фонтан.

Як повідомляв портал Знай.ua, єдина повністю дика популяція коней Пржевальського мешкає в зоні відчуження Чорнобильської АЕС.

Також портал Знай.ua писав, що в харківському зоопарку велика черепаха не хотіла відпускати свою наглядачку пообідати.