Пілот учбового літака Л-39, який на початку липня впав на Харківщині, розповів про подробиці аварії, повідомляє видання “Politeka”.

Для третьокурсника Харківського університету повітряних сил імені Кожедуба Олексія Биченка це був 18-й за ліком начальний політ. Все йшло за планом, льотчик успішно дістався до найдальшої від аеродрому точки польоту, але на зворотньому шляху в літака відмовив двигун, який запустити не вдалось.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

В цей час літак пролітав над населеними пунктами на висоті 1800 метрів. Тому не було можливості ні зробити аварійну посадку, ані катапультуватись одразу, оскільки літак міг впасти на будинки. Биченко спершу відвів літак до невеликого поля, після чого катапультувався.

На місце падіння літака приїхали рятувальники, швидка допомога та поліція. Сам пілот не постраждав та після того, як його оглянули медики, був відправлений назад до учбової частини.

Нагадуємо, що в кінці липня у Пакистані під час навчального польоту військовий літак впав на житлові будинки.

Як повідомляв Знай. ua, Сибір охопили пожежі, у вогні третина всієї Росії, а у Путіна відмахнулися.

Також Знай. ua писав, що у Києві чоловік згорів живцем, займаючись улюбленою справою.