Міністерство освіти та науки України опублікувало рейтинг спеціальностей у харківських вишах за складністю вступу на них, повідомляє портал “Вечерний Харьков”.

Першу сходинку в рейтингу ділять Міжнародне право і Міжнародні відносини, суспільні комунікації та вивчення регіонів. На них прохідний бал ЗНО складав 194,25 та 194,004 балли відповідно. Не набагато від них відстає спеціальність Міжнародні економічні відносини із мінімальним прохідним балом 190,84.

ЗНО на 200 балів
ЗНО на 200 балів

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Трохи не дотягують до 190 баллів Стоматотогія (189,176), Політологія (189,125), та Журналістика (188,75). Також до рейтингу увійшли Медична психологія (186,9), Культурологія (185,691), Історія та археологія (185,05) і Публічне управління та адміністрування (183,804).

Також у МОН відзначили, що цьогоріч вперше до рейтингу увійшли спеціальності Медична психологія та Публічне управління та адміністрування, які замінили Менеджмент соціокультурної діяльності та Фармацію, промислову фармацію.

Нагадуємо, що раніше в МОН поставили жорстку вимогу абітурієнтам, яких рекомендували до вступу на бюджетну форму навчання.

Як повідомляв портал Знай.ua, Міносвіти приготувало абітурієнтам "сюрприз"

Також Знай.ua писав, новий закон дозволить не ходити до школи