Сьогодні у Харкові не стало видатного вченого-радіофізика Якова Шифріна. Йому було майже 100 років, повідомляє портал “StatisQuo” з посиланням на Харківську міську раду.

Яків Шифрін був спеціалістом в області теорії антен та розповсюдження радіохвиль, а також творцем статистичної теорії антен. Протягом тривалого часу він пропрацював у Харківському національному університеті радіоелектроніки, де з 1991 по 1996 рік очолював кафедру технічної аеродинаміки та антен. Також Шифрін був головним науковим співробітником університету.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Крім того, Шифрін виховав близько 20 докторів наук та понад 50 кандидатів наук.

Нагадуємо, що вчора під час велогонки “Тур Польщі” загинув молодий бельгійський велосипедист Бьорг Ламбрехт.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Севастополі (Крим) трагічно загинули чемпіонка і віце-чемпіонка світу з кікбоксингу Фатіма Жагупова і Еліна Гісмєєва.

Також портал Знай.ua писав, що у віці 72 років пішов з життя відомий білоруський тренер Валентин Воронін.