Прикордонники Дворічанського району Харківської області цілу ніч намагались наздогнати потяг з контрабандою, який їхав до Росії, повідомляє портал “Город Х”.

Як повідомляється, до прикордонників надійшло повідомлення про те, що вантажний потяг, якиї прямує до Росії, зробить незаплановану зупинку біля населеного пункту Лиман для того, щоб довантажитись контрабандою. Коли прикордонники прибули на місце, то побачили шістьох невідомих, які переносять до вагонів картонні коробки з двох “Газелей”, які стояли поруч.

орехи

Прикордонники викрили несанкціоновану зупинку поїзда, в який українці намагалися завантажити майже 3 тонни горіхів до Росії Співробітники оперативних підрозділами Державної прикордонної служби України проводять системні заходи з протидії злочинності на державному кордоні України. Так, сьогодні вночі оперативні співробітники Східного регіонального управління Держприкордонслужби, реалізуючи завчасно отриману інформацію, в районі населеного пункту Лиман Перший Дворічанського району Харківської області, виявили 6 осіб. Вони перевантажували картонні коробки із двох транспортних засобів «ГАЗ» до порожнього вагона вантажного потяга. Поїзд саме здійснив несанкціоновану зупинку після проходження прикордонно-митного контролю на шляху до Росії. Під час затримання правопорушники-машиністи намагалися втекти розпочавши рух поїзда у бік кордону, однак їх було блоковано на наступній станції та не пропущено через кордон. У потягу та на місці перевантаження виявлено 277 коробок з волоськими горіхами загальною вагою 2770 кг та приладдя для пасіки. Товар правопорушники планували незаконно перемістити через кордон. Також під час огляду автомобіля одного із правопорушників, виявлено незареєстрований пристрій для відстрілу гумових куль з набоями. По даній ситуації до компетентних правоохоронних органів прикордонниками направлено повідомлення про вчинення злочинів, передбачених статтями 227, 263 та 276 КК України. На даний час тривають заходи з фіксації доказів правопорушення та здійснюється перевірка місцевості за маршрутом руху потяга.

Geplaatst door Східне регіональне Управління ДПСУ op Dinsdag 30 juli 2019

З’ясувалось, що цей потяг вже пройшов прикордонний контроль перед тим, як стати на невеликій станції на “довантаження”. А в коробках виявились три тонни грецьких горіхів. Коли схема розкрилась, машиністи “натисли на газ”, але на найближчій станції потяг був заблокований.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Наразі матеріали справи передано до Національної поліції.

Нагадуємо, що в середині липня в аеропорту Харкова прикордонники викрили українця, який повертався з Польщі з партією наркотиків.

Раніше портал “Знай.ua” розповідав про те, що харківські прикордонники затримали громадянина Азербайджану, який намагався нелегально перетнути кордон України з Росією.

Також “Знай.ua” повідомляв про те, що львівські прикордонники викрили контрабандистів, як намагались потягом провезти до Польщі велику партію цигарок.