Зносити чи ні пам'ятник Жукову, і хто взагалі ця людина для історії України - це питання спровокувало чимало суперечностей у Харкові. Бюст командувача таки знесли, а от скандал досі не вщухає.

Розібратися у цій ситуації землякам вирішив допомогти відомий телеведучий, гуморист, член політичної партії "Голос" Сергій Притула.

Сергій Притула, шоумен, ведучий "Євробачення 2019"
Сергій Притула, шоумен, ведучий "Євробачення 2019"

Нещодавно він дав інтерв'ю своїй близькій подрузі Яніні Соколовій, котра не так давно пережила найскладніший період свого життя - вилікувалася від раку. Саме Соколова відкрито "спровокувала" Притулу оцінити те, що відбувається у Харкові довкола постаменту Жукову.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Після перегляду відео, де нібито "пересічних українців" на вулиці зупиняють і запитують - "Як ви ставитеся до того, що знесли пам'ятник?", ведучого відверто "накрило". Було помітно, що всі ці кадри - постановочні, і накручені за гроші тими, кому вигідно розганяти серед мешканців міста неправдиву інформацію. Більш того, виявилося, що чимало з них взагалі не знають історії.

"Мені ця от риторика про те, що ми господарі у своєму місті, нам вирішувати, м'яко кажучи не подобається. Є Закон України про декомунізацію. Закон. Ми ж усіх хочемо жити у правовій державі. А правова держава - та, де виконуються закони. Якщо місцева влада саботує виконання закону, значить це будуть робити люди " у приватній ініціативі". Той же Кернес міг доручити знести, але не зробив цього", - зазначив Притула.

Сергій Притула, шоумен, ведучий "Євробачення 2019"
Сергій Притула, шоумен, ведучий "Євробачення 2019"

Непокоїть гумориста й те, що харків'яни дуже мало знають про того, пам'ятник кому вони так "захищали". А якщо заглибитися в історію, то знайдете там багато моторошних фактів про Жукова:

"Засуджувати тих людей, які скинули пам'ятник Жукову - найбільшого ката українського народу, за що? За те, що вони виконали те, що мала зробити місцева влада? Ті, хто спекулюють, і далі "напихають" нас тою радянською історією. Нікому чомусь не було цікаво почитати мемуари тих, хто служив із Жуковим. У випадку, якщо було мінне поле, солдатів гнали через нього. Бо кількість втрат під час цього співставна із лобою атакою. Заганяв українців сотнями тисяч під кулі під час форсування Дніпра....Взагалі це окрема тема", - підсумував він.

Нагадаємо, ЗСУ покинуть радянську зброю заради НАТО.

Як повідомляв Знай.ua, Притула з "Голосу" Вакарчука здав українцям екзамен на відвертість.

Також Знай.ua писав, що партія Вакарчука отримала нового лідера.