У райцентрі Первомайському на Харківщині не вщухає скандал навколо долі двох місцевих шкіл, які міська влада намагається реорганізувати, повідомляє портал “Город Х”.

Влітку минулого року міська рада вирішила закрити школу №1, а школи №4 та №7 об’єднати, мотивуючи це низькою наповнюваністю класів. Однак, в цьому червні місцеві мешканці влаштували акцію протесту проти таких дій.

Протести призвели до того, що у справу втрутився обласний департамент освіти, працівники якого виявили у рішеннях мера та міськради низку порушень. Зокрема не були врегульовані питаня працевлаштування педагогічних колективів шкіл після реорганізації, переводу учнів до тих шкіл, що працюють, а також організації доїзду учнів, які проживають у віддалених районах міста та приміських селах.

Поточна інформація щодо реорганізації шкіл. На виконання рішення Первомайської міської ради від 25.06.2019 р....

Geplaatst door Николай Бакшеев op Dinsdag 23 juli 2019

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім того, у приміщенні школи №4 не вистачить приміщень для того, щоб прийняти учнів школи №7, також невідомо, як будуть використовуватись приміщення шкіл після реорганізації. Усі зауваження, що виникли під час перевірок, були відправлені в Офіс Президента разом з листом з проханням врегулювати ситуацію.

Проте, голова Первомайської міськради Микола Бакшеєв стверджує, що жодних судових позовів проти міськради наразі немає, та каже, що реорганізація шкіл відбудеться вже до кінця серпня.

Нагадуємо, що у Києві Деснянський районний суд вперше покарав штрафом школяра, який займався буллінгом свого однокласника.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Японії в місті Кіото невідомий підпалив аніме-студії Kyoto Animation.

Також портал Знай.uа писав, що на популярному курорті в Кирилівці сталася трагедія, в басейні потонула дитина.