Харківські правоохоронці затримали двох шахраїв, які ошукували мешканців міста, повідомляє портал “Город Х”.

Головним у цьому угрупуванні був громадянин Афганістану, який через інтернет знайшов квартиру та взяв її в оренду. А вже за декілька днів афганець встиг продати два телевізори та пральну машину, які були у квартирі, на загальну суму 17500 гривень та зник.

Згодом чоловік повернувся до Харкова, але вже не сам, а разом з дівчиною-українкою з Одеської області, з якою вони придумали нову схему. Знов через інтернет шахраї знайшли оголошення про продаж iPhone за 30 тисяч гривень та домовились з продавцем про зустріч. А під час огляду телефону непомітно підмінили коробку, залишивши апарат в себе. Цю схему вони потім провернули ще один раз з іншим продавцем.

Під час суду шахраї визнали свою провину. Фрунзенський районний суд Харкова присудив афганцю три роки випробувального терміну, а його співучасниці — 2,5 роки. Повернути власнику вдалось лише один з айфонів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно в одному із супермаркетів столиці покупці виявили порушення законодавства.

Раніше портал “Знай.ua” повідомляв про те, що у Харкові затримали експедитора одного із супермаркетів, який намагався вкрасти упаковку цукерок.

Також “Знай.ua” повідомляв про те, що охорона одного з харківських супермаркетів викрила чоловіка, який довгий час крав з магазину ковбасу.