Майже 900 тисяч гривень штрафу Харківський окружний адміністративний суд присудив харківському підприємцю, в ресторані якого виявили порушення трудового законодавства, повідомляє портал “Город Х”.

Під час перевірки ресторану, яка відбулась взимку, виявили, що чотири офіціантки працюють без належного оформлення. Також інспектори Держпраці встановили, що у ресторані регулярно затримували виплати зарплатні та порушили норми щодо оплати праці співробітникам у вихідні та святкові дні.

Крім того, перевірка з’ясувала, що, згідно із наданими документами, усі співробітники ресторану, незалежно від посади та кваліфікації, отримували однакову зарплатню.

Підприємець не погодився із рішенням суду та спробував його оскаржити, але йому це не вдалось.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України
Показати ще

Нагадуємо, що у минулому місяці в Україні розпочали штрафувати євробляхерів.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні компанії сервісу таксі Uber, Bolt і Uklon відмовилися працювати з власниками автомобілів з іноземною реєстрацією.

Також Знай.ua писав, чому українці не відмовляться від євроблях.