Якщо немає здачі, магазини зможуть “заокруглювати” ціни, повідомляє Telegram-канал “Типичный Харьков”.

Згідно із постановою Національного банку України у випадку відсутності дрібних монет магазини зможуть округлити суму до найближчого значення, яке закінчується на нуль. Якщо сума покупки закінчується на 1-4, то заокруглення відбуватиметься у менший бік, якщо від 5 до 9 — в більший бік.

У соцмережах невдоволення викликало округлення сум, які завершуються на 5, в більший бік. В коментарях вважають, що на цьому хтось зароблятиме дуже немаленькі гроші.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, що Президент Володимир Зеленський терміново скликав Верховну Раду для прийняття важливих антикорупційних законів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до новообраному президенту України Володимира Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій не на жарт розлютив українців поведінкою під час інавгурації президента Володимира Зеленського - після завершення промови гаранта Парубій зазначив, що це "було весело".