Харків'ян незабаром очікує відкриття цілої нової тролейбусної лінії, яка буде коштувати місту чималих коштів.

Відповідна інформація з'явилася в тендері Prozorro.

Нова тролейбусна лінія, яку найближчим часом почнуть будувати в Харкові, обійдеться міському бюджету в сто мільйонів гривень. Кінцевими зупинками цієї лінії стануть вулиці "Героїв Праці" і "Північна Салтівка". Договір на будівництво тролейбусної лінії укладений між Департаментом інфраструктури Харківської міської ради та КП "Міськелектротранссервіс", яке побудує лінію.

Варто відзначити, що загальна протяжність маршруту складе 7,8 кілометрів. Крім лінії проектом передбачено будівництво тягової підстанції контейнерного типу і пристрої додаткового в'їзду на розвороту коло "Північна Салтівка" для забезпечення руху нового тролейбусного маршруту. Підписаний договір діятиме до кінця 2020-го року, втім, більшу частину фінансування за планом повинні освоїти в цьому році. Харків має намір і надалі покращувати власну інфраструктуру, відкриваючи нові маршрути громадського транспорту.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати до Європи. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.