Попри продовження загальної мобілізації в Україні, деякі військовозобов’язані можуть отримати відстрочку від призову. Зокрема, чоловіки віком від 25 до 60 років можуть бути мобілізовані, але мають право на відстрочку з сімейних причин.

Адвокат Юрій Айвазян на порталі "Юристи.UA" пояснює, що батьки, які самостійно виховують неповнолітню дитину, можуть претендувати на відстрочку.

Батько з дитиною. Фото: gazeta.ua
Батько з дитиною. Фото: gazeta.ua

Проте, якщо йде судовий процес про позбавлення матері батьківських прав, поки суд не винесе рішення, таких батьків все ще можуть мобілізувати.

Згідно з постановою КМУ №560, для оформлення відстрочки потрібно подати певні документи. Якщо всі діти від одного шлюбу, необхідно надати свідоцтва про народження дітей та про реєстрацію шлюбу.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

батько і син, фото Pxhere
батько і син, фото Pxhere

Якщо діти від різних шлюбів або шлюб розірвано, потрібні рішення суду про розірвання шлюбу та місце проживання дітей або рішення органу опіки.

Багатодітний батько також може подати заяву до ТЦК, додаючи документи, що підтверджують наявність трьох і більше дітей. Заяву розгляне спеціальна комісія ТЦК та СП.

Нагадаємо, ухилянтам погрожують "перевіркою до 5 коліна": які реальні терміни покарання

Раніше ми писали про те, що ТЦК забирають документи: як діяти

Крім того, Знай.ua повідомляв, кримінальний авторитет Долотенко побив ветерана на лікуванні і змусив вибачатися на камеру: "Ти, с*ка, мене опозорив"