У раціоні кожної людини є каші, але важливо пам'ятати, що вони не всі позитивно впливають на організм. Яка каша найжорстокіша до організму, пише портал "На пенсії".

Найшкідливіша каша – кукурудзяна. Таке "звання" вона отримала зовсім недарма, адже її глікемічний індекс (ГІ) досягає 80%. Споживання такої каші підвищує рівень глюкози в крові, а також може призвести до набору зайвої ваги, яка точно не додасть здоров'я.

Кукурудзяна каша. Фото: скрін youtube
Кукурудзяна каша. Фото: скрін youtube

Втім, є у кукурудзяної каші та "світлі" сторони - вона насичує організм енергією, виводить поганий холестерин і допомагає посилити імунну систему.

На другому місці за шкідливістю – манка. Багато хто звик їсти її ще з дитинства, втім, користі від такої їжі дуже мало. Дана каша містить багато крохмалю, а вітамінів у ній у 3-4 рази менше, ніж у інших кашах.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Манна каша, кадр з відео
Манна каша, кадр з відео

Рисова каша займає почесне третє місце, але важливо відзначити, що не всі види рису шкодять організму. Найгіршим варіантом для трапези є білий шліфований рис, адже через обробку він втрачає майже всі вітаміни. Найкраще вибирати необроблені види рису.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не їжте багато курячих яєць, якщо не хочете проблем: безпечна кількість та корисні властивості.

Також наш портал інформував, доступний та неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій та продовжує життя.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, нутриціолог назвала найгірші каші, які тільки можна приготувати на сніданок: користі не буде жодної.