Кабінет міністрів України розробив спеціальну програму, яка б дозволила жінкам інтегруватися у сфері підприємництва на робочому ринку.

Щоб сприяти цьому процесу, держава пропонує допомогу у розмірі 250 тисяч гривень. Українки, які бажають розвивати власну справу, можуть використати програму, оскільки активізація ринку праці є одним із пріоритетів уряду.

Робота за комп'ютером. Фото: Youtube
Робота за комп'ютером. Фото: Youtube

Програма "Власна справа" націлена на українок, які повертаються з-за кордону та готові допомогти відродити економіку. Минулого року понад 6000 жінок подали заявки на мікрогранти, з яких близько 1500 отримали фінансову підтримку від держави. 49% успішних заявок на гранти минулого року належали жінкам.

"Найближчим часом ми плануємо розширити цю програму та надамо можливість дружинам ветеранів взяти грант на вдвічі більшу суму для розвитку сімейного бізнесу", - заявляє заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Бізнес в Україні, фото mind
Бізнес в Україні, фото mind

Крім того, на сайті Кабміну також йдеться, що українки можуть скористатися й іншими програмами. Наприклад, програмою перекваліфікації, яка дозволяє здобути більш затребувану спеціальність. Зокрема пов'язати своє життя з IT.

Нагадаємо, комусь хоч 100 гривень, а комусь ні копійки: чому деяких пенсіонерів не торкнулася індексація

Як повідомляв "Знай.ua", по 16 тисяч в одні руки: хто з українців може отримати допомогу

Знай.ua писав, як відновити виплату допомоги ВПО у разі переїзду: інструкція від Мінсоцполітики