Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Харківської області 8.08.2022 проведено обстеження готелю «Харків» у центрі Харкова та зафіксовано, що під час обстрілу військовослужбовцями підрозділів збройних сил та відомств російської федерації, було зруйновано стіни будівлі, пошкоджено вікна та двері. Як наслідок, відбулось засмічення відходами пластику, деревини, чорного і кольорового металів, скла та паперу земельних ділянок площею 12 980 м2 (об’єм 12980 м3). Сума розрахованих збитків становить понад 752,3 млн гривень.

Шкоду, заподіяну державі, розраховано відповідно до «Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану», розробленої фахівцями Держекоінспекції та Оперативного Штабу з метою подальших репарацій з росії.

Це був один з символів міста Харкова, який розташовується у самому центрі. Його вікна «дивились» на майдан Свободи, який вважається найбільшою площею в Європі.