Влада українського міста Харкова, яке знаходиться біля Луганська і Донецька, повідомила про свою підготовленість до військових дій у разі найплачевнішого розвитку подій.

Статтю розмістили на місцевому сайті "2day.kh". Як відомо, остання новина про визнання Росією незалежності окупованих територій Луганської та Донецької областей піддала в шок і паніку практичних весь світ. Так як Харків є найближчим містом до цих зон, в які вже встигли запустити ворожі війська, його жителі досить сильно стурбовані за своє життя.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

Але, харків'ян поспішили заспокоїти. Служба безпеки України працює в посиленому режимі, контролюючи всю ситуацію. На в'їздах в місто цієї ночі з'явилися блокпости, патрульні перевіряють документи у водіїв деяких машин. Поліцейські до 26 лютого несуть службу в посиленому режимі. Тероборона спростила процедуру підписання контракту для бажаючих.

"Найбільше часу йде на проходження медкомісії, два-три дні. Ми зараз спрощуємо алгоритм. Наприклад, якщо людина проходила медкомісію протягом останніх п'яти років, то йому вже повторно її проходити не потрібно. Крім того, ми залучаємо в комісії більше медиків", - розповів колишній військком Харківської області Юрій Калгушкін, який зараз є консультантом тероборони.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Крім того, в місцевих школах класні керівники просять батьків повідомляти про те, чи добрався школяр додому. Також вчителі показали учням шлях в бомбосховища і розповіли про те, що потрібно робити після сигналу міських систем оповіщення населення.

Добровільні помічники армії знову збирають гроші на потреби фронту, наприклад Help Army збирає гроші на приціл для снайперської гвинтівки, волонтер Іван Діденко збирає гроші на генератори, кабелі, системи відеоспостереження та інші необхідні дрібниці. Кафе EHOTcoffee пропонує безкоштовну каву всім військовим і укриття в разі чого - для всіх відвідувачів. "Під час надзвичайної ситуації ви можете розраховувати на наше бомбосховище", - повідомили власники кафе.

Нагадаємо, в Посольстві США нагадали Путіну історію - Київ вже стояв, на Москву і натяку не було

Як повідомляв Знай.uа, Путін визнав "Л/ДНР" в повних межах областей і захотів від України відмови від НАТО: "Більше не існує"

Також портал Знай.uа писав, що в Україні можуть повністю закрити кордон з Білоруссю і РФ: поїздок не буде