Стало відомо про те, що в Україні затвердили список собак, які можуть загрожувати життю людей. Найнебезпечніші породи на думку уряду.

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу, 10 листопада, затвердив перелік небезпечних порід собак. Про це йдеться в матеріалах засідання уряду.

Телеканал 1+1 зняв спеціальний сюжет, де все детально пояснили.

Собака, фото: Знай.ua
Собака, фото: Знай.ua

У списку виявилося більше 50 порід, і тепер власники при реєстрації їх будуть зобов'язані застрахувати відповідальність за шкоду іншим людям. У переліку є і кавказька і Східноєвропейська вівчарка, доберман, мастиф, кане-корсо, кангал, ротвейлер, бульмастиф, бульдог, вовкодав, і багато інших.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Якщо раптом станеться так, що тварина когось вкусить, то господар буде оштрафований, а собаку і зовсім можуть забрати. Для цих випадків штрафи вже значно вищі-1700-3400, а також 3400-5100 для чиновників.

службові собаки, фото: ДСНС
службові собаки, фото: ДСНС

До слова, починаючи з понеділка, 8 листопада в Україні стартував новий закон, який повинен захистити права собак. У Кабміні також прописали нові суми штрафів.

Для фізичних осіб це від 170 до 340 гривень, а от для чиновників вже від 340 до 850 гривень. Якщо ситуація протягом року повторюється знову, то потрібно буде віддати з кишені 340-510 гривень, а для чиновників сума штрафу збільшується до 510-1020 гривень. Раніше вони стартували від 17 гривень.

службові собаки, фото: ДСНС
службові собаки, фото: ДСНС

Зоозахисники кажуть, що тепер, після цього довгоочікуваного законопроекту, вони будуть домагатися заборони пересувних цирків і дельфінаріїв.

Нагадаємо, що в Україні запрацював зоозахисний закон: за залишених собак у машині почнуть штрафувати

Раніше повідомляли, що зМеї масово нападають на українців у лісах, вже покусали десятки людей

Як повідомляв Знай.ua,у Києві шкуродери закопали п'ятьох новонароджених кошенят