Для тих водіїв, які дуже люблять "притопити" поки ніхто не бачить, є погані новини. Тепер усі побачать. У Державній виконавчій службі заявили, що конфіскуватимуть автомобілі у водіїв, які не сплачують штрафи за перевищення швидкості на міських дорогах.

Про це стало відомо завдяки заяві заступника Міністра юстиції по виконавчій службі Андрія Гайченка.

Нацполіція, скріншот: YouTube
Нацполіція, скріншот: YouTube

За його словами, тригером до такої радикальної позиції Мін'юсту у справах щодо боржників стали резонансні ДТП в Харкові. Там, за попередніми даними Нацполіції, швидкість порушників перевищувала позначку в 180 км/год.

ДТП, скріншот: YouTube
ДТП, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Гайченко зазначив, що тому вилучення авто водіїв-боржників, що перевищують швидкість в містах, почнеться саме з Харкова, далі ініціатива буде реалізована в столиці, а згодом – і по всій Україні.

"Поки умовною "цифрою реагування" вибрано перевищення швидкості в 150 км/ч. Виконавча служба при наявності законних підстав буде ініціювати і проводити спільно з працівниками МВС вилучення за борги автомобілів таких "швидкісних" порушників", — підкреслив Андрій Гайченко.

Раніше повідомляли, "Євробляхи" їдуть додому: водіям назвали крайній термін розмитнення, суму штрафу та розмір пільг.

Як повідомляв Знай.uа, конфіскація "євроблях" і кримінальна справа на власників: українці можуть залишитися без авто і "свободи".

Знай.uа писав, розмитнити євробляху через додаток "Дія": як оформити машину, мопед і навіть причіп онлайн.