На офіційній сторінці facebook Міністерства соціальної політики України у вівторок з’явився пост про жінку, яка кардинально змінила своє життя, і допомогла їй у цьому «Рука допомоги» - програма держави, завдяки якій можна отримати змогу заявити про себе на весь світ.

Переселенка з Луганщини мешкала в Харкові. Поки у рідному Краснодоні тривали бойові дії, сподіваючись, що вони скоро закінчяться, молода модельєр-конструктор шила вдома під замовлення. У 2018 році у зв’язку з тим, що було потрібно замінити картку вимушеного переселенця жінка звернулася до міського центру зайнятості, а заодно отримала консультацію щодо пілотного проекту Мінсоцполітики «Рука допомоги», який був реалізований за підтримки Світового банку у 2016-2019 роках.

пост на facebook.com/MLSP.gov.ua
пост на facebook.com/MLSP.gov.ua

Олена вирішила не втрачати шанс, отримала 64 тисячі допомоги від держави, та відкрила власну справу – ательє.

"Я в прямому сенсі жила на роботі, – посміхається Олена. – Особливо влітку, коли на мене вийшли представники двох відомих українських брендів, які замовили велику партію купальних костюмів. У розпал сезону їх демонстрували топ-моделі. А у пошитих мною циркових костюмах українські артисти виступали у Швейцарії. Зі столичними артистами цирку ми співпрацювали ще з довоєнних часів", - згадує жінка.

Згодом жінка відчула, що дуже стомлена від навантажень, та зрозуміла, що її блог «Швачка-бджілка» приносить їй більше задоволення. У своїх відео вона розповідала не тільки як почати шити, а й ділилася професійними секретами з майстринями. Зараз за блогами слідкують більш 100 тисяч підписників, які з задоволення дивляться її мастер-класи.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У січні 2022 року проект «Рука допомоги» повернеться, і почне діяти бюджетна програма, яка допоможе малозабезпеченим і довготривалим безробітним перетворитися на підприємців. Для створення власного бізнесу буде запропонована допомога у розмірі 97 500 гривен.

Знай.ua нагадує: Перша "зарплата" - 100 тисяч гривень: випускники львівських шкіл отримають премію від держави

Як раніше повідомляв Знай.ua: На Харківщині сотні людей залишилися без світла через серйозну НП: дороги зруйновані, дроти розірвані

Також Знай.ua писав: Субсидії за жовтень: Віталій Музиченко розповів, скільки українців отримають допомогу в опалювальний сезон