Пресслужба прокуратури Харківської області повідомляє про те, що в Харкові двоє представників правоохоронних органів займалися вимаганням і вимагали неправомірну вигоди від чоловіка з РФ.

Поліцейських судитимуть, їм вручили підозри за фактом отримання хабара за попередньою змовою групою (частина 3, стаття 368 КК України). На момент отримання вигоди, вони перебували на автостанції від чоловіка, який прямував в українську столицю з Російської Федерації.

Поліція, фото: Патрульна поліція
Поліція, фото: Патрульна поліція

Копи вирішили погрожувати йому, погрожували затримати і притягнути до відповідальності за порушення карантинних обмежень і незаконного перетину кордону, нібито виїзду з тимчасової окупованої території. Через це, щоб уникнути неприємностей і дати хабар, росіянину довелося влізти в борги, позичити 5 тисяч гривень і 200 євро.

Наприкінці вересня, 30 числа, їм повідомили про підозру і тепер вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Їх, найімовірніше, відсторонять від займаних посад, а ще їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією наявного майна.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Хабар поліцейським, фото: khar.gp.gov.ua/
Хабар поліцейським, фото: khar.gp.gov.ua/

Ця ситуація змусила перевірити і встановити, чи є співучасники цього кримінального злочину.

Нагадаємо, український коп з великим серцем врятував голодного малюка від імені смерті: "Я тепер собака"

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні з'явився "чемпіон" з п'яної їзди, ловлять вже втретє за рік: "Небезпечний для суспільства"

Знай.ua писав, в Одеській затоці посеред дня застрелили власника "Казки": копи запустили "Сирену", вбивці загрожує 15 років