Для шанувальників українського спорту з'явилися дуже радісні новини. Так, харків'янин Максим Кріпак приніс Україні "золото" і новий світовий рекорд на Паралімпіаді-2020. Плавець у фіналі на дистанції 100 метрів вільним стилем боровся за чемпіонство з австралійцем, якому напередодні поступився на дистанції 50 метрів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню "Суспільне Харків" в мережі Instagram.

Публікація "Суспільне Харків", скріншот: Instagram
Публікація "Суспільне Харків", скріншот: Instagram

Цього разу українець не тільки перевершив час і здобув "золото", а й проплив дистанцію з новим світовим Паралімпійським рекордом: 50.64 секунди. Попереднє досягнення бразильця Андре Бразил, встановлено в цьому класі в серпні 2010-го, українець перевершив на 0.23 сек.

Максим Кріпак, скріншот: YouTube
Максим Кріпак, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Україна завоювала золоті медалі на Іграх в Токіо завдяки плавцям Михайлу Сербину (100 метрів на спині), Євгену Богодайко (100 метрів брасом), Максиму Крипаку (100 метрів вільним стилем), Денису Дуброву (200 метрів у комплексному плаванні) і Єлизаветі Мерешко (100 метрів брасом).

Євген Богодайко підходив до змагань в якості одного з найдосвідченіших плавців у складі збірної України. На його рахунку було п'ять золотих нагород Паралімпіади, причому в 2012 і 2016 роках він ставав чемпіоном саме на дистанції 100 метрів брасом.

Перед фіналом змагань у Токіо Богодайко був не з найшвидшим кваліфікаційним часом. Випереджали його колумбієць Кріспін Корзо, якому українець поступився на останньому чемпіонаті світу, а також австралієць Меттью Леві і китаєю Хонг Янгу. Стартові 50 метрів підтверджували розподіл Фаворитів у запливі. Колумбієць його очолив, австралієць Леві був другим, а ось Богодайко йшов третім.

Раніше повідомляли, екстравагантна Дарина Білодід змінила форму на коротку сукню і обзавелася лицарським мечем: "Жіноча сила".

Як повідомляв Знай.uа, каратист Станіслав Горуна став останнім учасником "Танців з зірками": відомі всі конкурсанти.

Знай.uа писав, Володимир Зеленський привітав українських параолімпійців з перемогами.