На Харківщині 50 тисячам боржникам за газ загрожує скасування субсидій. Борги є майже у половини споживачів.

Про це повідомили в газовій компанії "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ".
Так, стало відомо, що з 970 000 споживачів борги за природний газ є у більше ніж 528 000. При цьому, понад 52 000 боржників отримують субсидії.

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

"Найближчим часом фахівці компанії будуть передавати дані про стан розрахунків субсидіантів в органи соціального захисту. При наявності у цієї категорії споживачів заборгованості, сума якої перевищує 340 гривень, житлова субсидія на наступний сезон призначатися не буде", — розповіли в газовій компанії.

Наразі заборгованість споживачів становить 2 мільярди 320 мільйонів гривень. Борги розміром понад 5 тисяч гривень є у близько 20 000 споживачів. Наразі в судах перебуває понад 3000 справ про стягнення заборгованості.

Варто нагадати, що за перші півроку 2021 року порівняно з першим півріччям минулого року ціна на газ підскочила більше ніж на 90%.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадавши, що в Україні знову дозволили відключати комунальні послуги за борги: дали всього 30 днів.

Як повідомляв Знай.ua , українцям в "червоних зонах" пообіцяли підтримку під час карантину: хто отримає субсидії на комуналку.

Знай.ua писав, пенсіонерам пообіцяли надбавку в 400 гривень: кому пощастить.