Сьогодні, 23 серпня, Харків відзначає День міста. Саме в цей день в 1943 році місто звільнили від фашистських загарбників.

Свято традиційно розпочалося покладанням квітів на Меморіалі Слави – в пам'ять про героїв Другої світової війни, які звільнили Харків. Біля меморіалу зібралися тисячі людей.

Фото: віха
Фото: віха

Фото: ВЕХА
Фото: ВЕХА

Фото: ВЕХА
Фото: ВЕХА

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Фото: ВЕХА
Фото: ВЕХА

У місті на сьогодні заплановано безліч урочистостей, концертів і відкриттів. Більш детальну програму заходів повідомили в прес-службі Харківської міськради.

О 8:30 на найвищому флагштоку України, встановленому на реконструйованій Сергіївській площі підняли державний прапор. Перед цим прослухали промову Президента України Володимира Зеленського.

О 10:00 на фасаді міськради відкрили меморіальну дошку покійному меру Геннадію Кернесу. Меморіальну дошку відкривали Кирило Кернес та Ігор Терехов, в натовпі також бачили дружину покійного.

Фото: ВЕХА
Фото: ВЕХА

Фото: ВЕХА
Фото: ВЕХА

О 19:30 на площі Свободи відбудеться великий концерт, головною подією якого стане виступ співачки MARUV, а також виконавиці NK (Насті Каменських).

Maruv, фото - https://www.instagram.com/maruvofficial/?hl=uk
Maruv, фото - https://www.instagram.com/maruvofficial/?hl=uk

Місто отримало безліч привітань зі своїм Днем народження. Зокрема, теплі слова про нього написала колишня голова Харківської обладміністрації Юлія Світлична.

"Харків особливе місто. З характером. Особливим характером. Його поважають. У нього закохуються. Він сильний і міцний, незалежно від влади і часу. Він рідний. Саме такий для всіх харків'ян Харків. Де б ми не знаходилися, ми завжди прагнемо додому, до Харкова. Він як батьки. Завжди чекає, кілька строгий і дуже турботливий, мудрий і обов'язково розставить все по місцях. Нам дуже пощастило бути харків'янами, народитися тут, вчитися, працювати, жити. Ми всі любимо наше місто, і ми разом обов'язково зробимо його ще кращим, сучасним і комфортним. Харків - місто людей з великим серцем, адже Харків - це і є наше серце!", - написала вона.

Нагадаємо, на параді до Дня Незалежності проїдуть танки з малярським скотчем: "Вони хоч не з фанери?"

Як повідомляв " Знай.ua " три дні в об'їзд: Київ перекриють для репетицій до Дня Незалежності України

Знай.ua писав, Київ готують до Дня Незалежності: днями перекриють десятки вулиць, а по Дніпру будуть "ганяти" військові катери