У Харкові провели тест-драйв першого вухатого Запорожця ЗАЗ-966, власник якого відреставрував історичну машину.

Про це повідомляє Твоя МАШИНА.

ЗАЗ
ЗАЗ

Автомобіль вдалося зберегти завдяки тому, що ця модель відрізняється не тільки доступністю, але і високою стійкістю до корозії. Машина, яка потрапила на тест-драйв брала участь у Харківській виставці літаків і автомобілів.

За словами власника, у його батька колись була аналогічна машина, тому син вирішив відшукати ЗАЗ-966, відреставрувати автомобіль, щоб порадувати батька. Господар транспортного засобу зазначив, що стан машини виявився кращим за очікуваний. Автомобіль перефарбували в світло-блакитний. Саме такого кольору була машина, коли зійшла з заводу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Під капотом у неї розташований 1,2-літровий двигун на тридцять кінських сил. Цікаво, що саме в цьому зразку коробка перемикання передач не розгорнута, як зазвичай. Тут КПП має стандартне положення.

Машина, за словами виробника, здатна розвивати швидкість до 120 кілометрів на годину. Власник додав, що для досягнення максимальної швидкості доведеться розганятися близько хвилини.

Окремо слід звернути увагу на інтер'єр. У цій машині частина деталей має колір, аналогічний з кузовом. Машина виглядає автентично. У ній оригінальні більшість деталей.

Тест-драйв
Тест-драйв

Свого часу модель полюбили рибалки і мисливці. У неї двигун знаходиться ззаду. Завдяки цьому, задні колеса притискаються ближче до землі. Відзначимо, що в поєднанні з високим кліренсом і заднім приводом легкий «Запорожець» вийшов дуже прохідним.

Нагадаємо, що комунальники вийшли на новий рівень боротьби з порушниками

Як повідомляв портал " Знай.ІА", у Львові облаштують сотню платних парковок

Також " Знай.ІА " писав, що умільці "схрестили" старенький "Запорожець" І Porsche