Глава київського відділення «Національного корпусу» Сергій Тамарін у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле?» прокоментував обшуки у представників «Нацкорпусу» в Харкові.

«Там насправді не існує жодного підґрунтя, жодної реальної підстави. На відео я бачу просто лайку, бачу якісь дзвінки незрозумілої якості, погрози незрозуміло кому і чому… Якщо б справді ці відео, ці аудіозаписи мали реальну таємницю слідства, вони не мали б бути розсекреченими, і вони були б долучені до кримінальної справи, їх би мали показувати в суді», - каже активіст.

Він зазначає, що відео та аудіоматеріали були опубліковані в мережі ще до того, як суд виніс рішення у цій справі.

«Це все говорить про те, що воно нічого не вартує, окрім ось такої спроби репутаційного тиску, репутаційної якоїсь поразки», - сказав Тамарін.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Глава київського відділення «Нацкорпусу» додав, що не впізнав жодного фігуранта ні по голосу, ні по обличчю.

«Більше мене цікавить, як, якщо проводиться професійний запис телефонних розмов… Ми ж живемо вже в 21 столітті. Відколи почали з’являтися ось ці хрипи, ось ця незрозуміла погана якість? Давно цифрова епоха, не говорять зараз люди по телефону дротовому… Це все дуже схоже на постанову», - заявив він.

Водночас Тамарін підкреслив, що «Нацкорпус» не буде заперечувати провину своїх представників, якщо всі звинувачення проти них доведуть.

«У жодному разі і ніколи ми не виходили з криками «він ветеран» або «він патріот», якщо людина зробила щось погане. Дійсно, трапляється будь-що в житті, ніхто від цього не застрахований. Але в цьому випадку, коли це дійсно просто якийсь фіктивний потік з усіх боків… Це, зрозуміло, цілеспрямована стратегія по дискредитації патріотичного середовища», - резюмував активіст.

Як повідомляв Знай.uа, «Нацкорпус» пообіцяв масові протести на підтримку затриманих активістів.

Також Знай.uа писав, що у Черкасах «Нацкорпус» прогнав з-під суду прихильників «ОПЗЖ».