Щорічно в серпні людству випадає величезний шанс, щоб поспостерігати за одним з найпотужніших метеорних потоків в році під назвою Персеїда.

Його можна спостерігати протягом мало не цілого місяця, але пік зорепаду очікується десь 11-13 серпня, коли в небі падаючі "зірки" будуть з'являтися щохвилини. Взагалі метеорний потік виступає природним явищем, завдяки якого в небі можна побачити сотні небесних тіл з'являються і моментально зникаючих, залишаючи за собою лише невеликий слід на небі протягом секунди або менше.

Зорепад Персеїди
Зорепад Персеїди

Але ж явище циклічне, так як Земля в цей час проходить через шлейф пилових частинок, які залишилися від комети Свіфта-Таттла, поступово згораючи в атмосфері нашої планети, як раз таки і утворюючи метеорний потік.

Людству пощастило, бо за подібним явищем можна спостерігати з будь-якої точки нашої планети. І при цьому експерти "настійно" рекомендують вибиратися за місто, щоб спостерігати за зорепадом Персеїди. Бо чим далі ви від'їдете від штучних джерел світла, тим буде краще видно небо. І варто взяти з собою плед, щоб була можливість лягти, адже так набагато зручніше спостерігати за цим астрономічним явищем.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Зорепад, скріншот: YouTube
Зорепад, скріншот: YouTube

Нагадаємо, уламки ракети SpaceX Ілона Маска ошелешили тисячі людей: падали прямо з неба

Як повідомляв "Знай.ua", Венера максимально наблизиться до землі: коли і де можна спостерігати пік зорепаду Персеїд

Знай.ua писав, наступний шанс буде через тисячі років: українці побачили комету Neowise, захоплюючі кадри