Стало відомо про те, яким буде тариф на електроенергію починаючи з 1 серпня. Експерти стверджують, що ціни не зростуть, але, і не стануть менше. Все залишиться на минулому рівні.

Станом на сьогоднішній день, тариф становить 1,68 грн/кВТ. Однак, при цьому, найближчим часом все може змінитися, і все завдяки рішенню президента.

Лічильники / скріншот з відео
Лічильники / скріншот з відео

Справа в тому, що Володимир Зеленський анонсував засідання РНБО на якому планується вирішити питання з тарифом на електроенергію. За його словами, не кожен може платити навіть 1,68 грн.

Але, при всьому цьому, в серпні тариф залишиться без змін.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube
Платіжки по комуналці, скріншот: YouTube

Раніше в уряді запропонували новий розподіл для українців, в якому Ціна за електроенергію буде залежати виключно від того, скільки громадянин споживає її на місяць.

В уряді запропонували розділити українців відразу на чотири категорії: споживають до 100 кВ-год; від 100 до 300 кВт-год; від 300 до 500 кВт-год; від 500 кВт-год і більше.

Ціни на електрику, кадр з відео
Ціни на електрику, кадр з відео

Також, ті, хто споживає найменше, буде платити швидше за все за тарифом нижче нинішніх 1,68. Таких будинків в країні більше 6 мільйонів. Ті, хто використовує більше 100 кВТ в країні більше 9 мільйонів.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в країні триває підготовка до опалювального сезону, і в цьому році все відбувається в нових для всіх умовах, так як тарифи будуть встановлені місцевою владою.

Гроші, скріншот: Youtube
Гроші, скріншот: Youtube

Це важлива частина реформи децентралізації, адже такі новації підштовхують місцевих керівників більше не закривати очі на неефективність власних комунальних підприємств.

Нагадаємо, раніше У населення не буде фінансової можливості заплатити за опалення, - Завальнюк

Як повідомляє портал "Знай.uа" Від 2 до 3.7 гривень за кіловат: українці підрахували витрати за світло і знайшли" щадний " тариф по електроенергії

Також "Знай.ua" писав, що Тарифи на опалення в Києві зростуть до 30-40%: що таке "оплата авансом" і як вона діятиме