Курсантка Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуби Юлія Повстемська посіла призове місце на міжнародному конкурсі знавців української мови.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони, третє місце харків'янка розділила з курсантом Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Міжнародний конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика-конкурс, який претендує на отримання державного статусу. Петро Яцик-відомий канадський підприємець українського походження, меценат і філантроп.

Тим часом у Львові вчителька ліцею № 45 виявилась громадянкою Росії та нав'язувала школярам російську ідентичність. За словами Антона Петрівського колишня вчителька російської мови та літератури Тамара Федорівна Балтак (дівоче прізвище Александріна), у 1951 році народилася у Росії. Декілька місяців тому вона звільнилась із ліцею №45, у якому пропрацювала декілька десятків років.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще