В Харкові на горищі будинку під знесення знайшли старовинний велосипед "Україна", який був виготовлений понад 85 років тому.

Про це стало відомо з програми "Велоісторії", передає ГородХ.

Раритет довоєнних років колишні господарі хотіли здати на металобрухт. Однак цінителі старовинних предметів його врятували і вирішили дати двоколісному коню другий шанс і реставрувати його.

Велосипед, враховуючи його поважний вік, зберігся добре. Він досі на ходу, і має рідні сидіння і покришки.

велосипед, скріншот з відео
велосипед, скріншот з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Повідомляється, що перший велосипед "Україна" випустили на Харківському велозаводі в 1926 році. Вже в 1935 році модель вирішили модернізувати, для його здешевлення. Саме даний екземпляр вдалося відшукати пошуковій команді AC Heritage в Харкові.

Саме ця "Україна" досить рідкісний екземпляр дорожнього велосипеда. У ті роки більшість велосипедів не продавали населенню, а розподіляли. Купити велосипед було дуже непросто, як автомобіль в 60 - і і 70-і роки. Так як більшість велосипедів були службові, їх особливо не берегли і до наших днів дожили лічені одиниці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Містичні Карпати "ожили" на столітніх фото: як розважалися і працювали гуцули в серці гір

Як повідомляє портал «Знай.иа» Чернівчанка зібрала дивовижну армію новорічних лускунчиків- " перші дісталися від бабусі"

Також «Знай.иа " писав, що Тернополянин із золотими руками "воскресив" машини Гітлера і Сталіна: "які лялечки!"