З початку 2021 року варто очікувати подорожчання хліба.

Про це розповів генеральний директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Руслан Сластьон.

За його словами, подорожчання комунальних платежів і підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень спричинять і подорожчання хліба, але в преелах 5%, а це приблизно 1 - 1,5 гривні.

Фахівець прогнозує, що ціна пшеничного хліба цілком може піднятися до 20-24 грн за кілограм.

"Вартість пшеничного хліба в мережах цілком може бути на рівні 20-24 грн за кілограм. Зростання в 5% означає додатково 1-1, 5 грн на вартості хліба"— - каже Сластьон.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Хліб, фото: скріншот з відео
Хліб, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, ціни на харчові продукти та безалкогольні напої в жовтні 2020 року зросли на 1,1%. У свою чергу, ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,9% (на тютюнові вироби на 1,8%).

У порівнянні з жовтнем 2019 року, подорожчали курячі яйця, соняшникова олія, макаронні вироби, а також м'ясо і м'ясні продукти. Однак "рекордсменом" став цукор, ціна на який зросла майже на чверть (на 24,3%).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В Україні до кінця року зростуть ціни на продукти: що подорожчає найбільше

Як повідомляє портал «Знай.иа» Українці побачили гречку за ціною м'яса, улюблена крупа стала не по кишені

Також «Знай.иа " писав, що У Львові подорожчали цукор і яйця-забудьте про пляцки і пампушки