У Харківській області школярів можуть відправити на зимові канікули достроково. Про це заявив заступник голови Харківської обласної держадміністрації Тарас Пастух.

На його думку, помітне зменшення кількості випадків захворювання ковидом в регіоні восени-наслідок того, що в жовтні школи були закриті на канікули. Дистанційне навчання теж виявилося ефективним для боротьби з хворобою.

"Дуже часто ми чуємо думки про те, що не потрібно розривати контакт через дистанційне навчання в школах, тому що діти якщо хворіють, то в дуже легкій формі, не потрапляють в лікарні... але діти — ідеальні носії цієї хвороби», - зазначив Пастух.

Школи, фото: кадр з відео
Школи, фото: кадр з відео

Він додав, що діти приносять вірус додому, заражаючи старших родичів. І це призводить до сумних наслідків.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Щоб зупинити поширення коронавірусу, школярів області планують відправити на зимові канікули раніше звичайного. Така можливість вже обговорюється з головами ОТГ.

Нагадавши, медик назвав найнебезпечніші місця з коронавірусом: це важливо запам'ятати.

Як повідомляв портал Знай.uа, карантин в Україні може тривати до квітня 2021 року.

Також портал Знай.uа писав, що глава МОЗ Максим Степанов заговорив про скасування операцій через карантин.