На дорогах Харкова з'явиться більше 1000 камер відеоспостереження.

Про це повідомив перший віцемер Харкова Ігор Терехов у Фейсбуці.

За словами Терехова, то ситуація на дорогах Харкова критична, адже аварії і масове порушення ПДР водіями досягли свого піку.

фото: Ігор Терехов / Фейсбук
фото: Ігор Терехов / Фейсбук

"Автомобільні аварії із загиблими та травмованими пішоходами, масові порушення водіями ПДР - проблема досягла свого піку. І поки ми її не вирішимо - люди, що йдуть в магазин або аптеку, діти, які поспішають до школи - щодня будуть наражатися на небезпеку. Тому на водіїв-порушників знайшли управу. Будемо привчати автомобілістів дотримуватися ПДР", - написав Терехов.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ігор Терехов/Фейсбук
Ігор Терехов/Фейсбук

Тому було прийнято рішення дати старт програмі по установці вуличних камер відеоспостереження. У планах встановити понад 1000 одиниць.

Камери будуть не тільки фіксувати порушення, але і визначати швидкість автомобіля. Також з їх допомогою правоохоронцям буде простіше знайти водіїв, які зникли з місця ДТП.

Ігор Терехов/Фейсбук
Ігор Терехов/Фейсбук

"Відеофіксація на дорогах допоможе вирішити проблему з "пробками" в місті. Завдяки впровадженню цих камер на магістралях Харкова, ми зможемо проаналізувати трафік на автомагістралях для подальшої оптимізації роботи світлофорів", - вважає перший віцемер.

Установка камер почнеться з Московського проспекту.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українцям нагадали про нове правило ПДР: почало діяти з 1 жовтня

Як повідомляє портал «Знай.иа» Штрафи ПДР не завжди доходять до українців: чому блокування рахунків і конфіскація авто стає несподіванкою

Також «Знай.иа " писав, що У МВС підрахували антирекорди порушень ПДР: скільки "Шумахерів" спіймали камери