Одна з кращих закусок всіх часів - солоненьке сало в розсолі, по-селянськи.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпосіб приготування дуже простий, але самий ароматний і смачний. Вибираючи сало в магазині, упевніться, що воно свіже і м'яке – проткніть його ножем – ніж повинен плавно входити в сало без зайвих зусиль.
Читайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- Сало - 1-1, 2 кг;
- Вода-1 л;
- Сіль-4 ст. л;
- Лавровий лист-4-5 шт;
- Перець духмяний горошком-2-3 ч. ложки;
- Перець чорний горошком - 10-15 шт;
- Часник-7-8 зубчиків
Приготування:
1. Сало добре почистити ножем, вимити, обсушити паперовими рушниками. Розрізати на невеликі шматочки.
2. Розчиніть сіль в теплій воді.
3. Дайте розсолу закипіти, додайте лавровий лист, чорний і запашний перець горошком. Прокип'ятіть 3-4 хвилини і добре остудіть.
4. Часник нарізати.
5. Викласти на дно банки або іншого посуду частину часнику. Поверх часнику викласти шматочки сала. Чергувати сало з часником, викладаючи в ємність.
Лавровий лист вийняти з розсолу і покласти його в посуд з салом. Залийте сало розсолом так, щоб розсіл повністю його покривав.
6. Придавити тарілкою і поставити зверху банку з водою або інший вантаж. Залишити сало в розсолі на 2-3 доби при кімнатній температурі. Потім ставимо в холодильник на 2-3 доби.
7. Сало солоне по-селянськи дістати з розсолу, обсушити паперовими рушниками. Можна нарізати і подавати до столу.
8. Солоне сало зберігати в пакеті, в морозилці.
Приємного апетиту!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Найсмачніший рецепт сала з часником: добийтеся майстерності в головному українському делікатесі
Як повідомляє портал «Знай.иа» Сало з часничком до борщу: кращі способи засолювання в домашніх умовах
Також «Знай.иа " писав, що Українцям краще не дивитися: відомий супермаркет познущався над символом національної кухні