12 довгих років Мартін Пісторіус був ув'язнений у власному тілі. Всі навколо думали, що він знаходиться в несвідомому стані, не бачить і не чує абсолютно нічого. Однак Мартін нарешті зміг розповісти, що було насправді.

Мартін все бачив, чув і розумів, але не міг подати жодного сигналу про це. Він не міг говорити і ворушитися. Зараз при погляді на Мартіна складно навіть уявити, через що йому довелося пройти.

Йому було 12 років, і він був абсолютно здоровий.

Мартін ріс у Південній Африці. Одного разу він прийшов зі школи додому і поскаржився на нездужання.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Мартіну ставало все гірше і гірше: він втрачав здатність говорити, м'язи слабшали, і він не міг рухатися.

Лікарі вирішили, що це було нове дегенеративне захворювання. Батькам вони повідомили, що Мартін повністю втратив зв'язок із зовнішнім світом і не розуміє, що відбувається навколо. Але вони помилялися.

Мартін каже, що 12 років він був у свідомості, але ніхто цього не знав.

Він каже, що бачив і чув багато речей, але ніхто не помічав його, як ніби він був примарою.

Одного разу він почув, як його мама в пориві відчаю сказала, що було б краще, якби він помер.

"Я й гадки не мала, що він все чує. Мені так шкода, що я це сказала!” - з болем каже мама Мартіна.

Мартін каже, що йому було боляче чути це, але він розумів, чому мама сказала таке. Він знав, що вона вважає себе поганою матір'ю, що не справляється. Йому було дуже важко, адже він не міг сказати, що вона була хорошою мамою і все робила правильно.

Мартін жив удома з батьками, але періодично його забирали в лікувальні центри, де над ним, бувало, навіть знущалися. Але, за словами Мартіна, більше було хороших медиків, ніж поганих. Як та, яка помітила іскру життя в його очах. Зрозуміла, що він був тут і все розумів.

Поступово Мартін навчився спілкуватися. Він доклав титанічних зусиль і зміг керувати своїм тілом. Він закінчив коледж, отримав водійські права і тепер їздить на спеціально адаптованому автомобілі.

У 2008 році він познайомився з подругою сестри, Джоанною. У 2009 вони одружилися.

До 39 років здоров'я чоловіка майже повністю відновилося. Зараз він успішний веб-дизайнер, живе самостійно і більше ні від кого не залежить. У нього є дружина і діти!

Мартін закликає всіх ставитися один до одного з добротою, повагою, співчуттям. Ніколи не можна недооцінювати силу розуму, важливість любові і віри. Не можна переставати мріяти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дівчинка прийшла в себе після 4 років коми і розповіла страшне -" я все чула, і…"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Люблячий батько не дав лікарям відключити напівживого сина від апаратів, сталося диво: "Люблю тебе"

Також «Знай.иа " писав, що Хлопчик впав у кому після катання на гойдалках, очевидці оніміли: "штир!"