СБУ миттєво відреагувала на спробу захоплення влади на місцевому рівні шляхом проведення незаконного референдуму, який мав відбутися напередодні місцевих виборів в Україні.

Про це повідомив глава пресцентру СБУ в Харківській області Владислав Абдула на своїй сторінці у Фейсбуці.

Оперативники спецслужби встановили, що селищний голова одного з населених пунктів Лозівського району Харківської області 21 жовтня підписав незаконне рішення сесії Ради про призначення місцевого референдуму для створення об'єднаної територіальної громади.

"Депутати разом із селищним головою вирішили, що нова теробщина, центром якої має стати саме їхній населений пункт, має об'єднати ще сім сусідніх сіл. Через проведення "референдуму" депутати планували надати своєму рішенню статус легітимного",- повідомив Абдула.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

22 жовтня, в рамках розпочатого слідчими Управління СБУ в Харківській області кримінального провадження, на момент початку роботи комісій з проведення місцевого референдуму розпочато слідчі дії по встановленню осіб, причетних до протиправної діяльності, а також вилучення речових доказів.

Служба безпеки України попереджає про неприпустимість дій, передбачених ст.110 КК України, можуть призвести до порушення цілісності та суверенітету держави.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Корупція, рейдерство, викрадення людини. "Темні" плями в біографії нового члена Ради НБУ Василя Горбаля

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Києві Олімпійський коледж намагалися захопити вдруге: "зігнали багато поліції"

Також «Знай.иа " писав, що В Ужгороді тітушки натиснули на виборчу комісію, щоб "протягнути" на вибори партію скандального мера