У Харкові біля військового шпиталю громадська організація “Активна Громада Харкова” провела Всеукраїнський захід “Алея вільних людей”.

Про це повідомляє "МГ Об'єктив".

“Сьогодні харків’яни вирішили доєднатися до акції з висадки дерев, яка пройшла по всій Україні. Ми посадили 15 туй для того, щоб подякувати військовим напередодні Дня захисника України”, — розповів Андрій Руденко.

фото: МГ Об'єктив

Учасники акції зможуть доглядати за своїми деревами. Організатори стверджують, що схожі заходи сприяють збільшенню зелених зон у місті.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

фото: МГ Об'єктив

“Я не зміг проігнорувати таку можливість висадити дерева. Для військових, що лікуються чи просто бувають тут по справам це підтримка. Ми цінуємо їх внесок. Держава відійшла від радянських традицій. У нас немає “февральських” свят. Дерево — це символ життя. Як на мене, то з кожним роком змінюється відношення до своїх традицій та і до захисту своєї держави”, — розповів учасник Андрій Касімов.

фото: МГ Об'єктив

Нагадаємо, у Тернополі оновлять вулицю кардинала Йосипа Сліпого. Для цього в міськраді розробили цілу акцію»Екологічне відродження вулиці Кардинала Йосипа Сліпого". Акція передбачає висадку нових дерев на місці старих і засохлих лип.

На цій вулиці висадять саджанці катальп на місці 7 старих засохлих лип. Старі дерева, на думку міської влади, досягли своєї вікової межі. 5-річні саджанці висадять вже 15-20 жовтня. Так у міськраді хочуть оновити екологічний баланс центральної вулиці.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хмельницький перетворять на "легені" України: мільйон дерев за добу

Як повідомляє портал «Знай.uа» Удівець висадив 8 тисяч дерев у пам'ять про дружину: тепер послання видно навіть з небес

Також «Знай.uа» писав, що Під Чернівцями облаштовують гігантський дендропарк - легені для України