Також судді відхилили низку клопотань народних депутатів України Михайла Бондаря, Яни Зінкевич, Ігоря Гузя та лідера Нацкорпусу й народного депутата 8 скликання Андрія Білецького про взяття хлопців на поруки. Таким чином «харківські патріоти» залишатимуться під вартою до 25 жовтня.

Під будівлею апеляційного суду на підтримку заарештованих зібралось кілька сотень активістів, серед яких представники Нацкорпусу й інших патріотичних сил, бойові побратими й родичі хлопців та небайдужі харків’яни.

Зазначимо, що підозрюваних по справі не доставили до суду і не забезпечили їхню участь у засіданні у форматі відеоконференції, фактично позбавивши «харківських патріотів» можливості захищати себе в суді.

Крім того, захист звертав увагу суддів на численні порушення, допущені правоохоронцями під час затримань та слідчих дій, втім судді ухвалювали ідентичні рішення щодо кожного із хлопців, не беручи до уваги жодні доводи адвоката й позитивні характеристики хлопців.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лідер Нацкорпусу Андрій Білецький висловив переконання у тому, що справа «харківських патріотів» є політично вмотивованою.

«Ця справа, безумовно, є політичним фарсом, і за нього раніше чи пізніше будуть відповідати і Венедиктова, і прокурори. Жодна влада у таких справах не вічна, і коли вона починає з політичних репресій, то дуже швидко закінчує», – наголосив він.

Нагадаємо, що раніше суд першої інстанції заарештував «харківських патріотів» на 60 діб. Їх звинувачують у нападі на ватних тітушок ОПЗЖ на трасі Київ-Харків, інкримінуючи хуліганство із застосуванням зброї (ч.4 ст.296) та замах на вбивство (ч.2 ст.15, п.п. 1, 7, 12 ч.2 ст.115) КК України.