Володимир Зеленський відвідав військовий госпіталь і навідав курсанта В'ячеслава Золочівського, який вижив після катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом в Харківській області.

Про це написав Зеленський на своїй сторінці Фейсбуці.

Курсант Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба В'ячеслав Золочівський - єдиний, хто вижив у катастрофі військового літака Ан-26, яка сталася під час планових навчальних польотів 25 Вересня 2020 року поблизу м.Чугуєва Харківської області. На борту літака перебували 20 курсантів і 7 членів екіпажу.

"20-річний В'ячеслав Золочівський народився в сорочці. Сьогодні він фактично святкує другий день народження. Вночі В'ячеслав опритомнів біля уламків літака Ан-26, в якому летіла вся команда, друзі, побратими. Вогонь, знищений літак, темрява і тіла навколо. Один з хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який однак, на жаль, помер від опіків сьогодні вранці. Це героїзм посеред поля смерті",- прокоментував Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, мир у скорботі разом з Україною через авіакатастрофу АН-26: "підтримуємо братський народ".

Також портал Знай.ІА писав, Зеленський показав єдиного курсанта, який вижив у катастрофі АН-26: "другий шанс подарований не дарма".