Про це пише Фром.юа

Але на цьому тижні Україна поки ще обговорювала теми не передвиборні – призначення 75-річного Луческу тренером «Динамо», а 86-річного Кравчука – головним переговірником у Мінську. Багатьох, серед іншого, бентежить вік відомих тренера і політика, інші вважають, що якщо людина здорова, а вчинки його осудні і корисні оточуючим, то дата народження не грає великої ролі.

Харківському міському голові Геннадію Кернесу 61 рік – вік для сучасної української політики великий, але, здавалося б, ще не критичний. Ця людина вже десять років контролює півторамільйонне місто і не збирається покидати посаду міського голови. Нещодавно в інтерв'ю «Українській правді» Геннадій Адольфович заявив буквально наступне: "Ми підемо на вибори самостійно, нашим Блоком Кернеса — Успішний Харків". Я думаю, моя команда зробила досить, щоб мати успіх... Я сам теж піду на вибори».

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Інтерв'ю мер Харкова останнім часом давав і у відео-режимі, у своїх нинішніх апартаментах. І треба сказати, що в кадрі намагається вихвалятись і мріє знову вийти на стежку передвиборної боротьби градоначальник першої столиці представляє сумне видовище. Проблеми Кернеса зі здоров'ям після замаху на нього в 2014 році загальновідомі. І, судячи з останніх відео, стан харківського голови не поліпшується, а як раз навпаки.

З журналістами він спілкувався в готельному номері, в якому живе. При цьому кімната більше нагадує лікарняну палату, просто напхану медичним обладнанням та ліками, від яких, очевидно, вкрай залежний пацієнт. Та й сам інтерв'юється - паралізований і в інвалідному кріслі – явно хворий і виглядає дуже погано, особливо на тлі цієї «операційної». Мова його, правда, поки зв'язкова, але очевидно, що харків'янам восени потрібно буде приймати рішення про те, чи залишати біля керма міста фізично хворої людини.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ повідомлялося про серйозне погіршення здоров'я Кернеса. Та й сам він в інтерв'ю Гордону підтвердив, що після того, як його не впустили в США, щоб пройти лікування в солідній заокеанської клініці, шанс знову почати ходити політиком був упущений.