У Харкові волонтери збилися з ніг, ганяючись по полях і лісах за 53-річною Надією Левашовою з селища Башкирівка Чугуївського району, Харківської області, яка вийшла погуляти і не може знайти дорогу назад. Жінка пішла з дому ще вдень 9 червня – з тих пір ходить по сусідніх селах, але наздогнати її ніяк не виходить.

Про це пише "МістоХ".

За словами близьких зниклої, Надія не зовсім психічно здорова, у неї можуть траплятися провали в пам'яті, з-за чого їй складно зорієнтуватися в просторі і відшукати шлях додому.

«Ще в 80-х роках вони з покійним чоловіком служили в тайговому місті, де Надю вкусив кліщ. Коли через кілька років повернулися у Чугуїв – цей укус дав про себе знати, і вона потрапила в реанімацію. Вдалося врятувати, але в мозку виявили 7 осередків енцефаліту. Зараз, коли у неї піднімається високий тиск – стає сама не своя, майже не їсть, їй хочеться піти з дому. Але навіть у такому стані вона пам'ятає всіх родичів по іменах, знає напам'ять номери телефонів рідних, пам'ятає письменників, поетів – вона дуже начитана. Раніше в таких випадках її доводилося класти в психіатричну лікарню на курс лікування. Але зараз з-за карантину в лікарню не прийняли. Лікували вдома таблетками за призначенням іншого лікаря, і ось результат...» - розповідає Валентина, рідна сестра зниклої.

Родичі розповіли, що Надія і раніше йшла з дому, але її завжди швидко знаходили. Цього разу жінка намотала багато кілометрів і постійно вислизає від пошукової групи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

«З різних сіл Чугуївського району приходять повідомлення, що люди зустрічали Надію – то біля сільського магазину, біля лісу, то в полях. Спочатку її бачили босою, потім вже взутою і з покритою головою – мабуть, хтось дав їй шльопанці і косинку, потім її зустріли в полі з відерцем полуниці, але дуже виснажену. За ці дні ми поставили на вуха близько 20 сіл – тих, де бачили Надю і тих, куди вона прямувала, судячи з розповідей очевидців», - діляться волонтери, які займаються пошуком зниклої.

Виходячи з усього виходить, що зникла жінка дуже товариська. Зустрінутим на шляху проходження сільським жителям вона розповідає різні версії своєї історії. Одним каже, що в неї відібрали пенсію і вивезли в ліс, іншим – що живе в Чугуєві і йде в гості в Гинівку. Надія була дуже переконлива у своїх оповіданнях. Навіть ті жалісливі громадяни, які намагалися допомогти змученій мандрівниці, губилися і відступали.

«Коли я її зустріла, зрозуміла, що з жінкою щось не те. Запропонувала подзвонити комусь із рідних, але вона відмовилася і пішла далі. Відповіла, що вже зателефонувала доньці і за нею скоро приїдуть. Я на всяк випадок набрала 102 - вони спочатку взагалі не хотіли приймати виклик, потім приїхали, але було вже пізно, Надя зникла», - каже Вікторія.

Зараз за Надією ганяються не тільки рідня і активісти – у село Стара Гнилиця, де жінку бачили двічі виїжджала і поліція. Але все марно, Надія Левашова ніби грає з усіма в хованки.

Прикмети Надії: каштанове волосся до плечей, сірі очі, зріст 165 см, худорлявої статури.

Була одягнена: у чорну футболку та чорні капрі, сланці болотного кольору.

Жінка може представлятися прізвищем Абрамян.

Всіх, хто має будь-яку інформацію про місцезнаходження Надії Левашової, просять телефонувати за телефонами 068 -777- 0- 112, 050 -135-00-68 або 102.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Києві дівчинка з сумними очима шукала маму, - "Пішла вранці, і не повернулася…"

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Дніпрі пропав чоловік з м'ясистим носом і провалами в пам'яті - рідні хапаються за кожну соломинку

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові зникла пенсіонерка без пам'яті і з добрим поглядом - бабуся, якби знайшовся