Загальний обсяг оптового товарообігу підприємств Харківської області у січні-березні 2020 року становив 18,3 млрд грн.

Про це пише Depo.Харків з посиланням на ГУ статистики у Харківській області.

За даними управління, провідне місце у структурі оптового товарообороту займали непродовольчі товари, частка яких становила 85% загального обсягу.

У загальному товарообороті непродовольчої групи 44,5% обсягу припало на торгівлю моторним пальним, деталями до автотранспортних засобів, фармацевтичними продуктами та препаратами, дизельним паливом.

У порівнянні з відповідним періодом 2019 року збільшилися обсяги оптового продажу ячменю (у 13 разів), пшениці (в 3,7 рази). Але так само зменшилися обсяги оптового продажу труб, трубок, порожнистих профілів і фітингів зі сталі (у 2,7 рази), вугілля кам'яного (у 2,3 рази), засобів автотранспортних вантажних (в 1,5 рази).

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Відносна вага продовольчих товарів в обсязі оптового товарообороту становив 15%.

Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube
Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube

З групи продуковых товарів 44,2% обсягу припадало на торгівлю молочкою, маслом і сиром, кавою, чаєм, какао та прянощами, алкогольними напоями.

У порівнянні з відповідним періодом 2020 року серед продовольчих товарів збільшилися обсяги продажу риби, ракоподібних і молюсків (в 1,8 рази), фруктів та овочів, перероблених (на 41,5%), рису (на 23%), сидру і вина (на 14,7%). Одночасно зменшилися обсяги продажу кави, чаю, какао і пряностей (в 2,1 рази), виробів кондитерських цукрових і шоколаду, олії та харчових жирів (в 1,5 рази кожної групи товарів).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Нові ціни на продукти посадять харків'ян на хліб і воду - що подорожчало на карантині

Як повідомляє портал «Знай.ua» Карантинна економія – українці перестали годувати тварин і фарбуватися

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові підняли ціни на продукти, незважаючи на карантин - голодні українці беруться за голови